Stel je voor dat de klantenreis een avontuur is zoals “The Wizard of Oz”. In deze reis speelt de klant de rol van Dorothy, die opzoek is naar iets waardevols.

De reis begint met Dorothy die zich niet bewust van wat er nog meer mogelijk is. Op een dag wordt ze blootgesteld aan een beetje magie: ze ziet een advertentie of krijgt een aanbeveling die haar aandacht trekt. Dit is het moment waarop de reis van de klantenreis begint. Dorothy is nieuwsgierig geworden en volgt de “Yellow Brick Road”, die haar naar een betoverend land leidt. Deze weg vertegenwoordigt de fasen van bewustwording en overweging in de klantenreis. Ze ontdekt verschillende opties en interacteert met merken en bedrijven die haar aandacht hebben getrokken.

Tijdens haar reis ontmoet Dorothy een groep reisgenoten die haar helpen bij het navigeren door het onbekende land. Deze metgezellen zijn vergelijkbaar met klantenservicemedewerkers en vertegenwoordigen de ondersteuning die klanten ontvangen tijdens hun klantenreis.

Soms wordt Dorothy geconfronteerd met obstakels en uitdagingen. Dit kan vergelijkbaar zijn met moeilijkheden die klanten kunnen tegenkomen tijdens het aankoopproces, zoals onduidelijke informatie, trage responstijden of problemen met betalingen. Maar met de hulp van haar metgezellen overwint Dorothy deze obstakels en vervolgt ze haar avontuur.

Uiteindelijk bereikt Dorothy de grote tovenaar, die in dit geval kan worden gezien als de ultieme aankoop. De grote tovenaar vertegenwoordigt de uiteindelijke stap in de klantenreis, waar de klant zijn doel bereikt en de gewenste oplossing verkrijgt.

Na het voltooien van haar avontuur keert Dorothy terug naar huis, rijker aan ervaringen en voldaan door haar reis.

Nadat de klant zijn of haar aankoop heeft gedaan, eindigt de klantenreis niet. Het bedrijf kan nazorg bieden, zoals follow-upcommunicatie, ondersteuning en mogelijke upselling- of cross-sellingmogelijkheden. Dit draagt bij aan het opbouwen van een duurzame relatie met de klant. Net als in “The Wizard of Oz” is de klantenreis een reis vol ontdekkingen, uitdagingen en beloningen. Door deze reis zorgvuldig te plannen en te begeleiden, kunnen bedrijven waardevolle relaties opbouwen.

Wij helpen met het interesse wekken voor je merk zoals een advertentie of mogelijke upselling of cross-selling mogelijkheden. Een fijne klantenreis kan je merk versterken en zorgen voor een langdurige klantrelatie. De klantenreis is enorm belangrijk voor je merk.