Het komt vaak voor dat je mensen hoort praten over het aanpassen van de “margin” of “padding” van een element. Maar wat betekenen deze termen eigenlijk? Laten we het verschil even duidelijk maken.

“Margin” verwijst naar de ruimte buiten een element, rondom de buitenrand. Het bepaalt de afstand tussen het element en andere elementen eromheen. Stel je bijvoorbeeld een tekstblok voor. Als iemand zegt dat het meer “margin” nodig heeft, bedoelen ze eigenlijk dat er meer ruimte moet zijn tussen dat tekstblok en de elementen eromheen, om het meer ademruimte te geven.

Aan de andere kant, als iemand zegt dat een element meer “padding” nodig heeft, verwijzen ze naar de ruimte binnenin het element, tussen de inhoud ervan en de rand. Stel je wederom een tekstblok voor. In dit geval betekent het dat er meer ruimte moet zijn tussen de tekst en de randen van het blok. Dit kan helpen om de inhoud van het element beter te centreren of om meer witruimte rondom de inhoud te creëren.

Kort samengevat, “margin” beïnvloedt de ruimte buiten een element en “padding” beïnvloedt de ruimte binnenin een element. Ook wij maken dagelijks gebruik van “margin” en “padding” om onze designs naar een hoger niveau te tillen.


Lees onze andere verhalen